Predaj kávy široká nabídka kávy z celého světa

Brazílska káva – jemná, čokoládová a vyvážená chuť z Južnej Ameriky

Káva z kolísky juhoamerickej kvality

Káva sa v Brazílii začala pestovať už začiatkom 18. storočia a dnes je pre krajinu symbolom aj dôležitou súčasťou hospodárstva.
Brazília sa podieľa až 30–35 % na svetovej produkcii kávy, čo z nej robí najväčšieho exportéra na svete.

Najvýznamnejšie pestovateľské oblasti sú:

Minas Gerais – najväčší región, známy výberovou arabikou s čokoládovou chuťou,

São Paulo – domov klasického Santosu,

Espírito Santo – oblasť známa pestovaním robusty aj arabiky,

Bahia a Paraná – moderné farmy s vysokou kvalitou produkcie.

Charakteristika brazílskej kávy

Brazílska káva je známa svojou jemnosťou, sladkosťou a čokoládovými tónmi.
Na rozdiel od afrických alebo stredoamerických káv má nižšiu kyslosť a plnšie telo, čo z nej robí ideálnu voľbu pre milovníkov vyváženej chuti.

Typický chuťový profil:

Aróma: oriešková, kakaová, jemne karamelová

Chuť: čokoláda, lieskový oriešok, karamel

Kyslosť: nízka až stredná

Telo: plné, hladké, zamatové

Vďaka týmto vlastnostiam sa brazílska káva často využíva ako základ espresso zmesí aj mliečnych nápojov, pretože vytvára harmonickú a sladkú chuť bez trpkosti.

Spracovanie brazílskej kávy

Brazília je priekopníkom v používaní suchej (natural) a polopremývanej (semi-washed) metódy spracovania.
Tieto procesy dodávajú káve bohatšie telo, sladkosť a plnú chuť.
Zrna sa sušia na slnku, často na veľkých betónových plochách, čo umožňuje rovnomerné odparovanie vody a zachovanie prírodných cukrov.

Odrôdy a typy brazílskej kávy

Brazília je domovom mnohých známych odrôd kávy, ako napríklad:

Bourbon – sladká, jemná a aromatická arabika,

Catuai – obľúbená odroda s vyváženou chuťou,

Mundo Novo – plná a robustná arabika ideálna pre espresso,

Typica – klasická odroda s elegantným profilom,

Santos – synonymum kvalitnej brazílskej kávy s hladkým, sladkým telom.

Prečo je brazílska káva taká obľúbená

Vyvážená chuť – ideálny pomer sladkosti a kyslosti.

Univerzálne využitie – vhodná pre espresso aj filtrovanú prípravu.

Stabilná kvalita vďaka modernej technológii a tradícii.

Dostupnosť – Brazília ponúka veľké množstvo výberovej kávy za priaznivé ceny.

Nízka kyslosť – vhodná aj pre citlivejšie žalúdky.

Zdravotné prínosy brazílskej kávy

Brazílska arabika je bohatá na antioxidanty a prírodné stimulanty.
Môže pomáhať:

zlepšovať koncentráciu,

podporovať metabolizmus,

pôsobiť preventívne proti srdcovým ochoreniam,

prispievať k lepšej nálade a energii počas dňa.

Ako si vychutnať brazílsku kávu

Brazílska káva je ideálna pre:

espresso – jemné, sladké, vyvážené,

cappuccino a latte – vďaka čokoládovým tónom sa výborne spája s mliekom,

filtrovanú kávu – zvýrazní orieškové a karamelové chute.

Vyskúšajte napríklad Orfeo Coffee Brazil Santos 100% Arabica – praženú s rešpektom k brazílskej tradícii, s jemným telom a dlhou čokoládovou dochuťou.

Zhrnutie

Brazílska káva je dokonalým spojením sladkosti, jemnosti a tradície.
Jej prirodzený chuťový profil, nízka kyslosť a univerzálnosť z nej robia ideálnu voľbu pre každodenné potešenie.
Každé zrnko nesie príbeh slnka, pôdy a vášne miliónov pestovateľov, ktorí vytvárajú srdce kávového sveta.

Na PredajKavy.sk nájdete široký výber brazílskych káv značiek Orfeo Coffee, Lavazza, Pellini, Segafredo, Illy, Bristot či Varesina – čerstvo pražené, výberové a pripravené na odoslanie.