
Džezva (Cezve / Ibrik) – tradičný spôsob prípravy pravej tureckej kávy
Džezva, známa aj ako cezve alebo ibrik, je ikonické náčinie na prípravu tradičnej tureckej kávy. Jej typický tvar – široké dno a úzke hrdlo – umožňuje rovnomerné zahrievanie a dokonalú kontrolu extrakcie, vďaka čomu má káva výraznú chuť, intenzívnu arómu a jemnú penu. Na Eshope nájdete široký výber medených, nerezových a mosadzných džeziev v rôznych veľkostiach – od ručne tepaných tradičných modelov až po moderné varianty vhodné na indukčné varné dosky. Každá džezva je kombináciou remeselného spracovania, krásneho dizajnu a histórie kávy.
Hlavné výhody a vlastnosti džezvy
Tradičný spôsob prípravy tureckej kávy
Silná chuť a intenzívna aróma
Vyrobené z medi, nerezu alebo mosadze
Dostupné aj pre indukčné varné dosky (podľa typu)
Elegantný vzhľad a vysoká životnosť
Ideálne pre milovníkov klasickej kávy