Predaj kávy široká nabídka kávy z celého světa

Najčastejšie pripravované druhy kávy

Espresso – základ všetkých káv

Espresso je srdcom väčšiny kávových nápojov.
Pripravuje sa pretlačením horúcej vody (90–95 °C) pod tlakom približne 9 barov cez jemne pomletú kávu.
Výsledkom je 25–30 ml silného a aromatického nápoja s hustou penou – cremou – na povrchu.

Espresso má intenzívnu chuť a plné telo. Je základom pre cappuccino, latte, americano a mnohé ďalšie druhy kávy.

Ristretto – krátke espresso

Ristretto je kratšia verzia espressa, pri ktorej sa používa rovnaké množstvo kávy, ale len polovica vody.
Výsledkom je malý, 15–20 ml nápoj s výraznou, silnou chuťou a minimálnou horkosťou.
Ristretto je ideálne pre tých, ktorí milujú intenzívnu, koncentrovanú kávu.

Lungo – predĺžené espresso

Lungo (v preklade „dlhé“) je naopak predĺžené espresso.
Pripravuje sa s dvojnásobným množstvom vody (asi 50–60 ml), vďaka čomu má jemnejšiu chuť a nižšiu intenzitu.
Je obľúbené u tých, ktorí si chcú kávu dlhšie vychutnávať.

Americano – espresso s vodou

Caffè Americano vzniká zriedením espressa horúcou vodou.
Má podobnú silu ako filtrovaná káva, ale zachováva typický charakter espressa.
Bežný pomer je 1 diel espressa a 2–3 diely vody.
Ideálna voľba pre tých, ktorí preferujú väčší šálok a jemnejšiu chuť.

Cappuccino – káva s mliečnou penou

Cappuccino je obľúbený taliansky nápoj pozostávajúci z 1 dielu espressa, 1 dielu horúceho mlieka a 1 dielu mliečnej peny.
Pena má byť hustá, krémová a hladká.
Tradičný objem cappuccina je 150–180 ml.
Skvelá voľba k raňajkám alebo popoludňajšej prestávke.

Caffè Latte – jemná káva s mliekom

Caffè Latte je káva pre milovníkov jemnej a krémovej chuti.
Pripravuje sa z jedného alebo dvoch espress, ktoré sa zalejú veľkým množstvom horúceho mlieka (asi 250 ml) s tenkou vrstvou peny.
Podáva sa vo vysokej pohári a je ideálna pre tých, ktorí si radi vychutnávajú kávu dlhšie.

Flat White – silnejší brat cappuccina

Flat White pochádza z Austrálie a Nového Zélandu.
Pripravuje sa z dvojitého ristretta a jemne napeneného mlieka.
Na rozdiel od cappuccina má menej peny a intenzívnejšiu chuť kávy.
Objem býva 150–180 ml.
Flat White je obľúbený medzi tými, ktorí majú radi silnú kávu s jemnou mliečnou textúrou.

Macchiato – espresso s kvapkou mlieka

Espresso macchiato znamená doslova „označené espresso“ – teda espresso s malým množstvom mliečnej peny na vrchu.
Zachováva si výraznú chuť kávy, ale mlieko jej dodáva jemnosť a krémovosť.
Existuje aj latte macchiato, čo znamená „označené mlieko“ – teda mlieko s pridaným espressom.

Mocha – čokoládová lahôdka

Caffè Mocha spája chute kávy, čokolády a mlieka.
Základom je espresso, ku ktorému sa pridáva horúca čokoláda alebo kakaový sirup a mliečna pena.
Výsledkom je sladší, jemný a dezertný kávový nápoj.

Ďalšie obľúbené druhy

Cortado – espresso s malým množstvom teplého mlieka v pomere 1:1.

Affogato – espresso naliate na kopček vanilkovej zmrzliny.

Iced Coffee – studená káva s ľadom, niekedy aj s mliekom.

Frappé – instantná káva rozmiešaná s ľadom a mliekom, obľúbená v Grécku.

Záver – svet plný chutí a vôní

Každý druh kávy má svoj pôvod, príbeh a charakter.
Či už preferujete silné espresso, jemné cappuccino alebo krémové latte, jedno majú všetky spoločné – kvalitné zrná a čerstvé mletie.

Objavte svoju obľúbenú kávu v ponuke PredajKavy.sk – čerstvo pražené kávy z celého sveta, skladom a ihneď k odoslaniu.